Camping în Delta Dunării și la Marea Neagră

Visezi la un tur cu rulota sau cortul în campingurile din Delta Dunării sau în camping la Marea Neagră? Îți poate fi de ajutor lista celor 9 locuri de campare din Dobrogea vizitate de noi.

 

 

Dobrogea (în bulgară Добруджа, în turcă Dobruca) este un habitat istoric și geografic care face parte din teritoriul României și Bulgariei, teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră. Regiunea era cunoscută în trecutul istoric sub numele de Sciția Mică. Din punct de vedere administrativ cuprinde în România județele Tulcea și Constanța, iar în Bulgaria — regiunile Dobrici și Silistra.

Principalele orașe sunt în nord: Constanța, Tulcea, Medgidia și Mangalia, la care se adaugă stațiunile balneo-climaterice și de vacanță de pe litoralul românesc: Mamaia, Eforie, Costinești și stațiunile din zona Comorova a Mangaliei. Dobrogea cuprinde în partea de nord-est Delta Dunării, habitat aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Dobrogea este limitată la nord de Delta Dunării și de Munții Măcinului, la est de Marea Neagră, iar la vest de cursul inferior al Dunării

Foarte multe lume asociază Dobrogea cu litoralul și Delta. Tocmai de aceea vă sugerăm această regiune ca destinație pentru viitoarele călătorii; pentru că merită să fie explorată mai mult, pentru că are potențial și pentru că ascunde niște locuri cu adevărat uluitoare, de existența cărora puțină lume știe.

Până la urmă, cu toții am văzut de-a lungul anilor o parte din stațiunile de pe litoral (dacă nu pe toate). De ce să nu explorăm, așadar, și nordul acestei zone? Am spune Delta în primul rând, ruinele cetăților dobrogene, și abia apoi litoralul.

Campinguri din Delta Dunării și campinguri la Marea Neagră, unde îți recomandăm să te oprești pentru odihnă și pentru a profita din plin de ceea ce oamenii zonei au de oferit:

Dacă vrei să vezi și alte locuri de campare din țară, le poți găsi pe harta campingurilor din România. Și dacă vrei să și economisești în această călătorie, poți folosi cardul de reducere la costurile de campare.