Camping in Serbia

Aflată în inima peninsulei Balcanice, Serbia abundă în locuri care trebuiesc văzute, de la capitala Belgrad, răvăşită de istorie, la peisajele desenate de Dunăre în Parcul Naţional Djerdap, de la oamenii ei primitori la bucatele delicioase.

Camping in Serbia

 

Cu un sezon prielnic care durează șapte luni pe an, campingurile din Serbia îndeplinesc toate standardele europene, oferite la prețuri accesibile.

Puțină bunăvoință, inventivitate și o planificare riguroasă sunt tot ceea ce aveți nevoie pentru o vacanță reușită în campingurile sârbești. Departe de agitația orașului și de viața de zi cu zi, camparea în natura neatinsă a Serbiei vă va aduce o experiență unică.

Harta campingurilor partenere din Serbia, unde se poate obține un discount la costul cazării prin arătarea unui card ”Campsites in Romania” valabil ( cardul de reducere la campare, acum acceptat în 43 de campinguri și la 5 gazde).

Camparea în Serbia este practicată regulat între aprilie și octombrie, dar fanii sporturilor de iarnă pot fi ușurați deoarece unele campinguri sunt deschise pe tot parcursul anului.

Lacul Palić, râul Tisa, rezervația naturală Zasavica, malurile Dunării, lacurile Perućac și Vlasina, precum și muntele Divčibare se numără printre cele mai populare destinații de camping.

Majoritatea locațiilor de campare sunt bine organizate și vor satisface toate nevoile dvs. – sunt echipate adecvat și toate au toalete, telefon, parcare, birou de informare turistică, iar majoritatea au și baruri și restaurante. Puteți aduce, de asemenea, animalele de companie, deoarece majoritatea campingurilor sunt prietenoase cu animalele de companie.

 

Campingurile din Serbia vă oferă ocazia unică de a descoperi frumusețile acestei țări într-un mod unic și original. Pe lângă rulotele, autorulotele sau corturile proprii, vizitatorii au la dispoziție și diferite tipuri de cazare – case mobile și bungalouri, situate pe malurile râurilor sau lacurilor sau la baza pârtiilor montane. O atmosferă idilică de camping vă va depăși așteptările, cu activități cum ar fi drumeții, înotul într-un râu sau într-un lac, sau pur și simplu la grătar cu prietenii.

Serbia – date pe scurt:

 • Localizare: Serbia este o țară situată parțial în sud-estul Europei – pe Peninsula Balcanică (75% din teritoriu) și parțial în Europa Centrală – în Bazinul Panonic (25% din teritoriul său).
 • Suprafață: 88,407 km pătrați.
 • Granițe: în Nord, Serbia are granițe cu Ungaria, în Est cu România și Bulgaria, în Sud cu Macedonia și Albania, iar în Vest cu Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația.
 • Republica Serbia este formată din două provincii autonome: Voivodina și Kosovo. De la bombardarea NATO a Republicii Federale Iugoslavia (1999), provincia Kosovo se află sub protecția Organizației Națiunilor Unite. Instituțiile de autoguvernare temporară din Kosovo și Metohija, unde albanezii sunt majoritatea etnică, au proclamat în unanimitate independența la 17 februarie 2008, dar rămâne oficial nerecunoscută de Serbia și de Națiunile Unite.
 • Capitala: Belgrad.
 • Clima: moderat continental. Iernile sunt scurte, reci și înzăpezite, în timp ce verile sunt calde. Cea mai rece este luna ianuarie, iar cea mai caldă este luna iulie
 • Cod de apel țară: +381
 • Moneda națională: Dinar (RSD)
 • Codul național al vehiculului: SRB
 • Fus orar: CET Central European (GMT +1 oră)
 • Limba oficială: sârbă
 • Alfabet: chirilic

Serbia – inainte de a pleca la drum:

Reglementare Serbia

Serbia – limite de viteză:

Limita viteza Serbia

Dacă nu Serbia este următoarea ta destinație, te poți inspira în călătoriile tale prin Europa, căutând unul din cele 60 de campinguri în România, campinguri în Bulgaria , campinguri în Polonia sau campinguri in Grecia