Camping in Bulgaria

Vecina noastră de la sud și cea de-a 14-a țară ca mărime din Europa – Bulgaria – se bucură de diversitate naturală, cu munți și deschidere la mare deopotrivă și atrage nu doar prin intermediul faimoaselor plaje de la Nisipurile de Aur, ci și prin numeroase alte atracții turistice, printre care și capitala, Sofia.

Camping in Bulgaria

În ultimii ani, după căderea comunismului, Bulgaria a devenit o destinație turistică de luat în seamă, având unele dintre cele mai ieftine stațiuni din Europa, dar și unele din ultimele plaje neacaparate de industria turistică.

România se clasează în fiecare an pe primele locuri din top 5 țări incoming Bulgaria, aproape 1.000.000 de turiști români mergând în vizită. Dacă până nu demult stațiunile de la Marea Neagră sau cele de munte atrăgeau prin programele ”all-inclusive”, mai nou, oferta campingurilor bulgărești este luată în calcul de călătorii din țara noastră, fie că merg cu cortul sau cu vehicule recreaționale.

Putem spune că industria de camping in Bulgaria are o oarecare tradiție, similară cu cea românească. Există un număr de campinguri (în special în zona de coastă) cu o istorie în spate, care găzduiesc turiștii bulgari sau străini încă din perioada comunistă.

Harta campingurilor partenere din Bulgaria, unde se poate obține un discount la costul cazării prin arătarea unui card ”Campsites in Romania” valabil ( cardul de reducere la campare, acum acceptat în 43 de campinguri și la 5 gazde).

 

 

Majoritatea locurilor de campare se află în zona de sud a coastei Mării Negre, în golfuri înconjurate de păduri seculare, aproape de cele mai frumoase plaje bulgărești; însă și nordul se dezvoltă, oferind din ce în ce mai multe posibilități de a campa.

Datorită revitalizării turismului montan din interiorul Bulgariei, noi campinguri apar în apropierea stațiunilor. Aflată în drumul către mult mai dorita Grecia, Bulgaria se orientează și către dezvoltarea unor cochete campinguri de tranzit, folosite de turiștii din toată lumea pentru odihnă înainte sau după vizitarea Eladei.

Bulgaria – Date pe scurt:

 • Localizare: Bulgaria este situată în S-E Europei și ocupă partea estică a peninsulei balcanice.
 • Suprafața: 111.000 km pătrați.
 • Granițe: Nord – România, Vest – Macedonia și Serbia, Est – Marea Neagră, Sud – Grecia, Sud-Est – partea europeană a Turciei.
 • Populație: 7.973.673 locuitori.
 • Capitala: Sofia (1.141.000 locuitori).
 • Principalele orașe: Plovdiv, Varna, Bourgas, Veliko Tarnovo, Stara Zagora, Rousse, Pleven, Dobricj, Shoumen.
 • Religie: 86% din populație este creștin ortodoxă, 13% musulmani, restul fiind de diferite religii și confesiuni.
 • Alfabet: chirilic, însă în zonele de interes turistic informaţiile necesare sunt scrise cu litere romane.
 • Ora Bulgariei este aceeași cu cea din România, 2 GMT.
 • Codul telefonic internațional este +359.
 • Clima: moderat continentală cu influența Mării Negre în E şi a climei mediteraneene în S. Temperatura medie anuală este de 10.5°C. Temperatura medie în ianuarie este de 0°C. Temperatura medie în timpul verii: 30°C.

Bulgaria – Înainte de a pleca la drum

Reglementari Bulgaria

Limite legale de viteză în Bulgaria:

Limite viteză Bulgaria

 

Dacă nu Bulgaria este următoarea ta destinație, te poți inspira în călătoriile tale prin Europa, căutând unul din cele 60 de campinguri în România, campinguri în Serbia, campinguri in Grecia, campinguri in Polonia.