Camping in Maramureș

Ți-ai propus, poate, să faci un tur cu rulota sau cortul și te întrebi dacă vei găsi un camping în MaramureșAtunci când cauți un loc de campare în călătoria ta poți lua în considerare cele 6 locații din această regiune, vizitate de noi.

Camping in Maramurs

Gazde primitoare, maramureșenii întâmpină cu plăcere turiștii care vin în vizită, indiferent de genul de turism pe care aceștia îl practică. Rulotiștii pot alege să poposească în campinguri amenajate sau în locuri de campat de pe lângă pensiuni sau obiective turistice.

Pentru a putea ajunge cu casa mobilă în Maramureș, călătorii au la dispoziție aceste variantele de acces rutier:

  • E 58/DN 1C din direcția Cluj-Napoca
  • E 58/DN 1C si DN 19 din direcția Satu Mare/Ungaria
  • DN 18 din direcția Suceava/Vatra Dornei
  • DN 17C din direcția Bistrița

Drumuri in Maramures

Înainte de a lua o decizie privind traseul, vă recomandăm să consultați harta calității drumurilor. Calitatea drumurilor este variată, de la drumuri impecabile, reabilitate, la sectoare de drum solicitante, pline de gropi.

 

”Întoarceri sunt şi turlele zvelte ale bisericilor de lemn. Un meşter-Manole cutezător şi însetat de zbor bântuie nordul românesc. E gotic medieval în silueta lor avântată, desigur. Dar e şi pasăre măiastră. Zborul lor nu-i niciodată dezrădăcinare, ruptură, ci prelungire îndrăzneaţă a statorniciei.

Bisericile maramureşene sunt „ţipurituri” în lemn, răzbunări ale preaplinului. Prin ele se asigură echilibrul, depărtarea devenind accesibilă şi revenirea la matcă posibilă. Nu atât credinţa în divin le cutează, cât încrederea în omenesc. Nicăieri altundeva nu se putea ivi „Cimitirul vesel” decât printre aceşti oameni pentru care toate plecările sunt întoarceri.

Nimic ireparabil nu se poate întâmpla în durata eternă a istoriei. Moartea, poarta, turla sunt accente ale vieţii fără de sfârşit, pretexte ale manifestării frumosului. Bogăţia lor frenetică şi austeritatea existenţei maramureşenilor stau în dreaptă cumpănă. Sunt plecări care ne garantează începutul continuu.”

Petraş, Irina- ”Porţi maramureşene”. În ”Limba română”, 10, nr. 3-5, martie-mai 2000, p. 53.

 

Locuri de campare din Maramureș unde îți recomandăm să te oprești pentru odihnă și pentru a profita din plin de ceea ce oamenii zonei au de oferit:

Dacă vrei să vezi și alte locuri de campare din țară, le poți găsi pe harta campingurilor din România. Și dacă vrei să și economisești în această călătorie, poți folosi cardul de reducere la costurile de campare.