Gazda pentru autorulote – Doripesco

Atracția complexului turistic DORIPESCO a fost și este decorul de vis al depresiunii Brașovului, undeva aproape în inima Transilvaniei, unde se află, într-un mănunchi de lacuri, ferma piscicolă DORIPESCO. Într-un cadru natural de excepție sunteți așteptați să petreceți momente de neuitat, departe de stresul cotidian, proprietarii având plăcerea de a vă oferi o altă perspectivă asupra turismului și a potențialului Brașovului: piscicultura.

Folosind cardul ”Campsites in Romania” completat pe verso cu datele personale, administratorii complexului Doripesco vă vor găzdui pentru cel mult 24 de ore pe proprietatea lor. Găzduirea este gratuită, însă interesul arătat produselor și activităților pe care le găsiți aici este un mod simplu de a mulțumi proprietarilor.

Situat la doar 25 km de Brașov, pe DN13 (E 60) în direcția Târgu Mureș, complexul dispune de :

  • Un restaurant cu capacitate de 70 / 60 locuri (2 săli);
  • Terasă;
  • Bar;
  • 9 camere duble și 6 apartamente, încălzire centrală, Tv și grup sanitar propriu cu cabină de duș, iar la apartamente băile sunt prevăzute cu cabine de duș cu hidromasaj sau jacuzzi;
  • Spațiu de parcare păzit pentru 250 de autovehicule, inclusiv autocare și TIR-uri;
  • Stație pentru alimentarea cu combustibili a autovehiculelor;
  • Magazin pentru piese de schimb, accesorii și lubrifianți auto;
  • Magazin pentru comercializarea peștelui viu și a preparatelor din pește;
  • Lacuri în care se poate practica pescuitul sportiv în tot timpul anului.

Minivacanțele de pescuit reprezintă atracția principală a turismului în această zonă. Partidele de pescuit pot fi individuale sau colective. Complexul piscicol Doripesco Vadu Roșu pune la dispoziţia pescarilor 5 bălţi destinate atât pescuitului sportiv, cât şi pescuitului în sistem tradiţional.

Balta 1
Această baltă este în primul rând o baltă de crescătorie unde se pot întâlni crap, caras şi plătică. Toate bălţile din complexul piscicol de la Vadu Roşu sunt declarate sit Natura 2000, exploatările piscicole realizându-se în concordanţă cu normele în vigoare referitor la ariile protejate.
În mod normal balta nu este deschisă nici pescuitului sportiv, nici pescuitului amator însă, de-a lungul anilor, aici au fost organizate mai multe competiţii de pescuit.

Bălţile 2-3, 6
Sistemul de pescuit este tradiţional.
Cantitatea maximă admisă este de 5 kg pentru Balta 2-3, iar pentru Balta 6 cantitatea maximă care se poate pescui este de 10 kg. Pescarul nu are loc prestabilit, dar contra-cost (plată în avans) se fac rezervări.

Balta 4
Într-un peisaj superb, fiind înconjurată de munţi, Balta 4 este una dintre cele mai importante bălţi competiţionale din România, aici desfăşurându-se cele mai mari concursuri de pescuit sportiv. În anul 2009, pe Balta 4 s-a înregistrat şi recordul naţional de 18.532 kg peşte prinse de 21 de echipe, în 96 de ore, (locul I pescuind 1.549,24 kg/96 de ore).

Restaurantul DORIPESCO este un local cu specific pescăresc, în care aveți posibilitatea alegerii direct din acvariu a peștelui pe care doriți să-l consumați. Tot la alegerea voastră este și participarea la întregul proces de preparare: de la curățirea lui, până la pregătirea propriu-zisă.

Atracții în zonă:

  • sit Natura 2000 – Bălțile de pescuit Doripesco;
  • Cetatea Medievală Feldioara
  • Cetatea Medievală Rupea
  • Viscri / Bunești

Produse comercializate: produse tradiționale pescărești gama „Delta din Carpați Doripesco” (salate de icre de crap, crema de păstrăv cu unt, file de păstrăv afumat, păstrăv afumat, specialități gourmet din păstrăv: salată din păstrăv cu sos salsa, salată din păstrăv cu brocoli, salată din păstrăv cu măsline, aperitiv din păstrăv cu fulgi de migdale, zacuscă de pește cu ciuperci, batog afumat, novac afumat din Țara Bârsei, etc.)

Adresa: DN 13, KM 24, Complex Turistic Vadu Roșu DORIPESCO, în direcția Brașov – Târgu Mureș

Telefon: +40 268 481 682 sau +40 721 204 146 (Restaurant Doripesco)

Află aici mai multe despre rețeaua de gazde pentru rulotiști.