Truma: informații importante pentru siguranță

Înlocuirea prizei exterioare pentru gaz și a două racorduri Truma

În timpul efectuării controlului de calitate al produselor, Truma a stabilit că sunt posibile scurgeri de gaz la priza exterioară, la racordul cuplă rapidă cu robinet și la racordul ”T” cuplă rapidă cu robinet. Acest lucru poate afecta numai produse cu robinet galben care au următoarele coduri:

imagine truma1

La produsele afectate, gazul se poate pierde incontrolabil, iar în circumstanțe nefavorabile, acest lucru poate avea drept consecință deflagrații și provocarea de daune. Nu au fost înregistrate astfel de cazuri până acum.

Ca și fabricant de produse premium, Truma acordă o importanță deosebită furnizării de produse sigure și de încredere. Siguranța și sănătatea clienților sunt prioritare pentru Truma, de aceea, pentru a evita orice situație de risc, a decis împreună cu furnizorii săi să înlocuiască tote produsele afectate. Probabilitatea ca proprietarii de campere să se confrunte cu această eroare este foarte mică, totuși sunt rugați să ia următaorele măsuri de precauție:

  • sistemul de alimentare cu gaz va fi oprit de îndată. Pentru acest lucru se vor închide rezervoarele de gaz și/sau buteliile sau sursa externă de gaz. În cazul în care priza externă de gaz este conectată la o valvă separată de închidere, va fi închisă numai această valvă.
  • se va asigura o ventilație corespunzătoare a spațiilor închise.
  • se va verifica codul produsului înscris lângă robinetul galben (vezi imaginea alăturată). Vă veți asigura că nu există surse de foc în apropiere în timpul acestor verificări.

truma2

  • dacă produsul dumneavoastră are un cod cuprins între …01.2016 … și …01.2017 …, sunteți rugați să contactați furnizorul, un service partener Truma sau un centru de service Truma pentru o înlocuire gratuită a produsului respectiv. Înlocuirea va fi făcută numai de către personal calificat, iar procesul de schimbare nu durează foarte mult. Nu veți folosi sistemul de gaz și nu veți deschide valva până când componentele nu au fost înlocuite!
  • în cazul în care produsul dumneavoastră are un cod diferit față de cele din tabelul de mai sus, sistemul de gaz poate fi folosit fără probleme de siguranță.

logo_truma_en

SURSA: comunicat de presă Truma, 10.02.2017