Sealander, rulota – barcă

Proiectat și construit de designerul german Daniel Straub, Sealander este un vehicul inteligent 2-în-1 care combină caracteristicile unei bărci cu motor electric cu o rulotă pentru camping. Și nu este doar un concept – prototipul a fost construit și testat cu succes pe drum și pe apă. Sealander a fost prezentat prima dată la salonul de la Dusseldorf din 2012, iar acum este lansată producția de serie.

Așteptările nu trebuie să fie însă foarte mari – Sealander nu este construit pentru traversarea oceanului – este o barcă cu dotări minimale ce permite navigarea pe ape liniștite și de mică adâncime.

Învelișul Sealander este din fibra de sticlă armată, având un fund dublu pentru a preveni scufundarea în cazul unei avarii. Puterea este dată de un motor electric de 5-8 CP care este și sursă de energie pentru dispozitivele de la bord.

Sealander - date tehnice

Sealander – date tehnice

Sealander prezintă un acoperiș rabatabil și poate fi personalizat printr-o serie de module la alegere. Ca standard cuprinde modulul de gătit, de spălat, un cooler, încălzitor, masă și două bănci care pot fi transformate pentru a mări zona de punte; toaleta Porta-Potti este opțională. Culorile și materialele din interiorul Sealander pot fi, de asemenea, personalizate la cerere.

Pachetul de bază are un preț de pornire de 17.990 euro.

One thought on “Sealander, rulota – barcă

Comments are closed.