Important : defecțiune la filtrul de gaz Truma

Informații importante privind siguranța utilizatorilor de sisteme de încălzire Truma, fabricate începând cu ianuarie 2012!

logo_truma_en
În timpul controlului calității producției, Truma a detectat o defecțiune materială la suportul filtrului de gaz. Aceasta se datorează fabricării defectuoase de către unul din furnizorii firmei. Defecțiunea poate permite gazului din butelie să fie eliberat în atmosferă, ceea ce, in circumstanțe nefavorabile ar putea cauza explozie și pagube (până în prezent nu există informații cu privire la astfel de accidente). Pentru evitarea oricărui risc, Truma a hotărât să înlocuiască aceste piese de la toate filtrele fabricate după ianuarie 2012 existente pe piață.
Truma_gasfilter_new_filter_cup
Măsuri de precauție recomandate de Truma:
1. Opriți de îndată sistemul de gaz
2. Contactați dealerul sau Truma și comandați o nouă piesă (gratuit!)
3. Înlocuirea vechiului suport cu cel nou
Înlocuirea piesei este o operațiune care se poate face și de către proprietarul sistemului, astfel: se va închide alimentarea cu gaz înainte ca piesa să fie înlocuită, se deșurubează suportul filtrului ca atunci cînd se înlocuiește cartușul de filtru, se înșurubează noul suport.

Noua piesă se poate comanda online: www.truma.com/new-gasfilter, sau de la partenerii de service Truma de la www.truma.com/dealersearch

Sursa: comunicat de presă Truma, 30.09.2015