Rimor Horus 30

horus30

În 17 ianuarie 1978, Luano Niccolai a înființat compania Rimor. Pe atunci lumea rulotistică se afla în stadiul de expansiune precoce, iar cine se aventura în producția de campere o făcea cu entuziasmul și atitudinea unui pionier.

De atunci, s-au schimbat multe în lumea călătoriilor de vacanță; modul de a folosi timpul de relaxare, precum și nevoile publicului țintă s-au schimbat.

Rimor a avut întotdeauna răspunsuri eficiente la schimbările generațiilor, la fel ca și la schimbările culturale care au urmat de-a lungul acestei lungi activități, fără a dezamăgi așteptările clientelei sale, devenind unul dintre cei mai importanți producători din domeniu.

Piața europeană de rulote și autorulote a fost dominată de companiile germane și cele italiene, oferind o gamă largă de astfel de vehicule, pentru orice fel de buget. Dintre producătorii italieni, compania Rimor este specializată în construcția de structuri relativ ușoare. Ușoare chiar cu până la 20% în comparație cu modelele competitorilor.

Nu toți fanii rulotismului se așteaptă ca vehiculul lor de vacanță să aibă o zonă de zi spațioasă pentru patru persoane, cu un interior bine echipat cu numeroase dulapuri și sertare și zonă separată de luat masa. Modelul de bază al producătorului din însorita Italie este Horus 30, care întrunește așteptările esențiale ale oricărui călător.

Mobilitate și funcționalitate

Tot mai mulți șoferi preferă mobilitatea în orice condiții, față de un spațiu de locuit considerabil și finisaje de rang înalt. Să conduci o autorulotă printr-un oraș aglomerat nu este o sarcină ușoară sau plăcută – și nu vorbim de parcare. Nu e de mirare că mulți clienți, nu numai din motive financiare, se decid asupra autorulotelor convertite din mașini de transport.

Compania Rimor folosește șasiul Ford Transit, cu un motor diesel de 2.2 TDCI ce generează 85-155 CP. La exterior,  Horus 30 se aseamănă cu un microbuz standard. Tipul recreațional al vehiculului este dezvăluit prin intermediul autocolantelor ce acoperă întreaga suprafață a acestuia.

La fel ca și multe alte modele asemănătoare, Horus 30 va putea găzdui 4 pasageri, plus  bagajul acestora, oferind condiții confortabile pentru toți. Însă, din păcate, odată ajunși în camping, locurile de dormit vor fi doar în număr de 3, acest lucru limitând, desigur, funcționalitatea vehiculului. În spatele scaunelor din față se găsește o masă pliabilă, practică, pentru patru persoane, la fel ca și o banchetă dublă cu centuri de siguranță.

În partea opusă se găsește o chicinetă. Aragazul cu două arzătoare pe gaz și blatul lângă chiuvetă fac gătitul foarte practic.

Mai departe se găsesc două dulapuri mari pentru haine sau, opțional, o baie echipată cu o chiuvetă compactă și toaletă. Dimensiunile mici ale vehiculului (mai puțin de 6 metri lungime per total) au obligat producătorul să facă uz de fiecare centimetru. De aceea, dulapurile și sertarele sunt montate de la tavan, de ambele părți ale vehiculului.

Prețul relativ atrăgător – 37.000 de euro – trebuia să se regăsească în calitatea finisajelor. Pe podea, în locul mochetei, s-a folosit un înlocuitor ieftin (plastic) – facilitând curățarea acesteia.  Economii similare se observă și la pereți, care au fost acoperiți cu placaj alb.

Date tehnice

Date tehnice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *