Adria – 50 de ani de istorie în rulotism

https://www.youtube.com/watch?v=c6xKvjpPDRI?rel=0
De 50 de ani, Adria este o inspirație pentru aventuri. Aruncând o privire înapoi, acestea sunt doar câteva dintre etapele cheie din istoria mărcii.
Anii 1960

ADRIA_2015_50Y_MILESTONES_C1_1960_1st_caravan
Adria a lansat rulota Adria 375, în august 1965, sub îndrumarea inginerului Martin Sever. Prototipul a fost prezentat cu succes la târgul de rulote din Stockholm. Sloganul Adria a fost încă de la început ”o rulotă ușoară și bine echipată la un preț potrivit”.
Anii 1970

ADRIA 2015_50Y_MILESTONES_C2_1970_deluxe
Reprezintă perioada rulotelor ”blue line” și a modelelor De Luxe. Principala caracteristică a primei generații de rulote a fost aspectul exterior de formă ovală, o trăsătură a rulotelor Adria încă de la Opatija din 1966.
Modelele De Luxe din 1976 aveau o panglică albastră pe linia exterioară a ferestrelor, o reprezentare a Mării Adriatice și a cerului albastru. De-a lungul timpului, rulotele Adria au devenit bine cunoscute datorită acestei ”linii albastre”.
Anii 1980


Aspectul rulotelor s-a transformat prin accentuarea formei aerodinamice, prima dată fiind pusă în evidență la Mistral (1982-1994). Această decadă a reprezentat, de asemenea, și apariția primelor autorulote Adria – modelele Adriatik 420 și 450 lansate în anul 1982. Autorulotele reprezintă acum mai mult de jumătate din vânzările Adria.
Anii 1990


Anii `90 reprezintă o etapă importantă în evoluția aspectului rulotelor prin lansarea în anul 1996 a celei de-a patra generații de rulote – seriile Unica. Un an mai târziu, în 1997, Adria lansează prima sa conversie de furgon, autorulotele convertite din furgon reprezentând astăzi un segment important din producție. Prima autorulotă semi-integrată, gama Coral din 1999 a reprezentat, de asemenea, o noua generație de modele.
Din anii 2000 până astăzi


În anul 2005, Adria a deschis o fabrică în Novo mesto, Slovenia ce devine sediul principal al companiei. Această locație se întinde pe 150.000 m2, cu hale de producție de 40.000 m2.
Noul mileniu a fost martorul unei renașteri a designului de rulote, începând cu noul model Action în format stilizat compact. În materie de autorulote, Adria își extinde oferta către toate segmentele de piață importante cu o nouă combinație – Matrix – lansat prima dată în anul 2009 – ce oferă toate beneficiile autorulotelor cu alcov într-un vehicul mai elegant. Prima autorulotă Adria complet integrată – Sonic – a fost lansată, de asemenea, în anul 2011.
La polul luxos al pieței, noua și cuceritoarea de premii rulotă – Astella – a fost lansată în anul 2012.
Noua semi-integrată – Coral – a fost lansată pe piață în anul 2014.


Seria de modele Twin se bucură de vânzări în creștere reflectând popularitatea acestui tip mai degrabă ”de zi cu zi” de vehicul recreațional.
În ultimii ani, Adria a fost recompensată cu mai multe premii independente. Este prima companie non-germană care câștigă premiul ”King of Customers” oferit de German Konig Kunde, ocupând un loc pe podium, în fiecare an, începând cu anul 2012.


Anul 2015
Pentru moment se întrevede lansarea noilor game de autorulote Sonic și Matrix, o nouă Adora, noua gamă Altea 4four ”proiectează-ți propria rulotă”, precum și o reproiectare a gamei Twin.
În plus față de aceste noi modele anunțate, planul Adria pentru anul 2015 include și cele două câștigătoare de premii – noua gamă Altea (premii: ”Premiul pentru inovație europeană” și ”Rulota anului” în Olanda) lansată în anul 2014 și luxoasa gamă Astella (premii: ”Premiul pentru inovație europeană” și ”Rulota anului – categoria Luxury” în Marea Britanie).
Gama Alpina ”all-season” cunoaște îmbunătățiri în anul 2015, la fel ca și gama ușoară și elegantă Action și consacrata gamă pentru familii Aviva.

credits : adria-mobil.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *