Rețea de gazde pentru rulotiști … în România ???

Considerați utilă și viabilă existența unei rețele naționale/locale românești de gazde pentru rulotiști ( pe modelul consacrat de France Passion și dezvoltat și în Spania, Italia, Marea Britanie sau Elveția)?

Rețeaua propusă cuprinde zonele de parcare și înnoptare într-un mediu sigur pentru 24 de ore (maxim), cu nici o obligație financiară sau comercială, exclusiv pentru rulotiștii care aderă la program. Astfel, rulotiști români sau străini pot parca și rămâne peste noapte pe proprietăți ale gazdelor GRATUIT. Rulotistul trebuie să respecte regulile generale, un amestec de curtoazie și respect pentru ceilalți, astfel cum este prevăzut într-un Cod de conduită pe care se obligă să îl respecte.
Pe de altă parte, gazdele participante (fermieri, meșteșugari, proprietari de restaurante, rulotiști) vor fi în măsură să promoveze o parte din produsele lor către vizitatori, oameni care știu să aprecieze calitatea și valoarea unui produs autentic.
Se impune precizarea că opririle din program sunt zone de parcare sigure, dar nu sunt echivalentul unui camping sau zone de servicii, gazda nefiind obligată să furnizeze nici un alt serviciu sau facilitate suplimentară în afara locului de parcare.

Cine câștigă dintr-un astfel de parteneriat? Rulotiștii, care profită de costuri mici pentru a descoperi în amănunt România autentică, în condiții decente și sigure! Gazdele, care atrag potențiali clienți, care altfel le-ar fi trecut pe la poartă fără să le cunoască oferta! Campingurile, pentru că rulotiștii ajunși în colțurile țării, în etape de câte 24 de ore, vor avea nevoie, la un moment dat, de confortul oferit de un loc de campare sau de o gazda pe temen mai lung pentru a descoperi savoarea locurilor vizitate!  Economia locală, pentru că rulotistul aflat în vizită va lua masa, va cumpăra… va consuma!

Sunteți potențiale gazde? Cunoașteți astfel de oameni? Daca DA, ne puteți pune în legătură cu ei (adresa noastră de e-mail: office@takethelongwayhome.eu)? Daca NU … ne ajutați distribuind pe rețelele dvs. de socializare, să ajungem cumva la aceștia?