Yatoo, veriga lipsă între cort și rulotă

https://www.youtube.com/watch?v=GbErXN2NK2I?rel=0

Prezentat ca fiind soluția ideală pentru inițierea în turismul de camping, Yatoo este denumit ”veriga lipsă” între cort și rulotă.

Ca autovehicul portant se poate folosi mașina de zi cu zi, sistemul fiind compatibil cu peste 180 de modele de autovehicule, de la peste 20 de mărci. De la Dacia, Yatoo poate fi montat pe modele cum ar fi Duster, Sandero, Dokker, Lodgy,  Logan MCV sau Logan Van.

YATOO Concept yatoo

Concepția modulară permite alegerea echipamentelor după necesități, oferind opțiuni pentru spațiul de dormit, bucătărie sau zona de zi.  Cele trei echipamente independente sunt proiectate astfel încât să fie simplu de montat și demontat, să nu afecteze numărul de locuri prevăzute la autoturism și să ocupe cât mai puțin spațiu.

Ansamblul pentru spațiul de dormit (Lidoo) se montează în autovehicul, în spatele banchetei și, prin plierea scaunelor din față, se transformă într-un pat 114 – 138 cm lățime și 184 – 190 cm înălțime, în funcție de modelul autovehiculului.  Masa maximă pe care o poate susține este 200 kg, patul fiind prevăzut cu legături de siguranță și cadru metalic tubular. Sunt livrate, de asemenea, două saltele autogonflabile de 65 x 190 cm. În timpul deplasării, atunci când este strâns, patul se pliază într-o husă 33 x 150 x 10 cm. Varianta de bază poate fi completată prin dotarea cu perdele de protecție și deflectoare de policarbonat, pentru izolarea și aerisirea autovehicului.

DCIM101DRIFT  DCIM101DRIFT  DCIM101DRIFT

lidoo

Bucătăria (Kinoo) include 2 module de 34 x 36 x 50 cm fiecare, corp textil pe structură metalică. Unitatea de spălare are o greutate de 9.3 kg (gol), prezentând, în partea de sus, un bazin echipat cu duș și pompă submersibilă electrică (12V conectată la brichetă) și în partea de jos 2 rezervoare de polietilenă alimentară (20 de litri fiecare), unul pentru apă curată și celălalt pentru recuperarea apei reziduale.  Unitatea de gătit are o greutate de 9.6 kg (gol), având în partea de sus un aragaz 2500 W (randament: se fierbe un litru de apă  în șase minute) și un cartuș cu gaz de 250 grame (până la 4 ore autonomie), iar în partea de jos o zonă de depozitare cu 1 coș dublu. Kinoo se montează pe o șină și glisează în afara autovehicului, fiind prevăzut cu picioare de sprijin rabatabile.

kinoo DCIM100DRIFT DCIM100DRIFT DCIM100DRIFT

Spațiul de zi (Tipoo) este un cort de poliester, tip pop-up, având următoarele dimensiuni : desfăcut  –  165 x 210 cm (sol) x 240 cm / în stare pliată – diametrul de 85 cm x 10 cm grosime / greutate 12 kg. Prezintă  2 ferestre largi cu ecran (PVC) 70 x 50 cm, cu obloane. Completează perfect autovehiculul portant, putând fi și autonom, folosit ca spațiu de depozitare în camping, în timp ce mașina pleacă în excursii. Ca opțiuni suplimentare, Tipoo poate fi extins cu o cameră de dormit.

YATOO_IMG_1098_origrectipoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *